Beschikbaarheid

Beschikbaar

Niet beschikbaar
Productinformatie "Aanzetstaal ZWILLING 32576-231-0 23cm"
Zwilling aanzetstaal voor het scherp houden van je messen
Deze compacte aanzetstaal maakt je botte messen weer snel scherp. Door de ribbels in het staal zet deze zwilling aanzetstaal sneller aan dan andere aanzetstalen. Het compacte formaat van 23 cm zorgt ervoor dat je de aanzetstaal makkelijk meeneemt en door het ophangoog kun je hem ook makkelijk opbergen.- Lengte van 23 cm
- Ribbels zorgen voor sneller aanzetten
- Ophangoog voor makkelijk opbergen
Het verschil tussen een aanzetstaal zonder en met diamantlaag.
Wanneer je een mes veel gebruikt, buigt na een tijdje de snede om. Hierdoor voelt het mes steeds minder scherp aan en zal het snijden steeds moeizamer gaan. Als je het mes langs een normale aanzetstaal haalt, wordt het snijvlak gericht en voelt het mes weer scherp aan.
Na enige tijd heeft dit aanzetten geen effect meer. Er zal dan een nieuw snijvlak op het mes moeten worden geslepen. Dit kan o.a. met een diamanten aanzetstaal of een wetsteen. Hiermee slijp je iets van het staal van het mes af en creëer je een nieuw snijvlak. Als je dit op de juiste hoek doet, is het materiaalverlies minimaal en heb je eenvoudig en snel weer een scherp mes.
Hoe gebruik je een aanzetstaal
Je mes aanzetten met een aanzetstaal doe je op de volgende wijze. De gemakkelijkst manier is om de aanzetstaal met de kop naar beneden op een tafel / aanrechtblad te plaatsen. Daarna zet je het mes op een hoek van 20 graden bovenaan tegen de aanzetstaal. Trek het mes met een soepele en lichte beweging tegelijkertijd naar achteren en beneden. Hierbij hoef je weinig kracht te zetten, ook de snelheid is niet belangrijk. Wel is het belangrijk dat je de hoek gelijk houdt dus neem je tijd. Wissel steeds van kant, zodat beiden zijden even vaak geslepen zijn. Na 6-8 herhalingen moet het mes weer scherp zijn.